Like ons op facebook
Volg ons op twitter
Volg ons op youtube
Volg ons op linkedin
 

Samenwerking tussen lunchservice HalR en Talentino

Geplaatst op: 26-03-2021

MTB maakt werk van de inwendige mens. Bij HalR hebben iedere dag 45 medewerkers de uitdaging om de klanten van het bedrijfsrestaurant een goede en gezonde maaltijd te presenteren. Dan is er nog de externe bedrijfscatering. Elk (slim) bedrijf in de regio dat vóór half elf ’s ochtends de bestelling doorgeeft, mag erop vertrouwen dat de broodjes voor half één kakelvers worden bezorgd. “Onze MTB’ers hebben zeer bevredigend werk”, zegt Peter Maubach, groepsleider van de MTB-bedrijfscatering, “namelijk onze lunchklanten gelukkig maken. Ze verrichten hun werk met passie: mise-en-place, koffierondes lopen, het bedrijfsrestaurant schoonhouden, koffiemachines reinigen of de bordjes of de bedrijfskleding wassen. Maar een ding doen zij niet: brood bakken. Daarvoor hebben wij de bakkers van Talentino nodig. Die voorzien ons van de lekkerste speltbroodjes: wit, bruin en volkoren.

Brood en vlaaien

Talentino is in de regio Maastricht geen onbekende. Vraag het horecateamleider Marc Teheux; hij praat er met smaak over. “Toen wij als Talentino twaalf jaar geleden de kans kregen om een eigen horecagelegenheid te openen in Margraten, lieten wij die ons niet ontzeggen. De “spelt” tussen HalR en Talentino wie de website van HalR bekijkt en vervolgens die van Talentino, zou zomaar kunnen denken dat er een broodjesoorlog woedt: daar worden over en weer de lekkerste broodjes in stelling gebracht of het niks is. Toch zit het anders. Beide aanbieders richten zich op een heel andere markt. Bedrijfsrestaurant HalR maakt belegde broodjes voor de eigen MTB’ers en voor bedrijven die deze voor de lunch bestellen, terwijl Talentino ook nog eens broodjes bakt en deze, naast andere gerechten, op verschillende regionale verkooppunten aanbiedt. Daarbij: HalR kán helemaal niet zonder Talentino; daar is geen “spelt” tussen te krijgen.

Voor je het wist stonden onze Talenten brood te bakken en vlaaien te maken onder leiding van een echte kok. Die dagbesteding smaakte naar meer en Talentino groeide als kool. Wij hebben nu twee restaurants, een verkooppunt in het Maastricht UMC+, een pop up-winkel aan het Maastrichtse Misericordeplein en we doen de catering bij bedrijven in huis. Door het jaar heen krijgen wij tal van cateringverzoeken. Daar proberen wij dan zo smakelijk en passend mogelijk bij aan te sluiten.”

Vakinhoudelijk én zorgtalent

Een van die gelegenheden is de dagelijkse lunch in HalR. Sinds een half jaar kunnen MTB’ers er kiezen voor een heerlijk speltbroodje, gemaakt van 100 procent spelt, uit de bakkerij van Talentino en dus gemaakt door de Talenten van Talent. Bestuurder Jos Jurgens legt uit hoe dat precies zit: “Bij Talent ondersteunen wij met 250 medewerkers ongeveer 900 wat wij noemen ‘Talenten’, in de leeftijd vanaf vier jaar. De benaming ‘Talenten’ vinden wij om voor de hand liggende redenen toepasselijker dan bijvoorbeeld ‘cliënten’. Bij ons komen mensen voor dagbesteding, maar wij helpen ze ook met beter leren wonen of leven. Typisch voor Talent is dat wij de echte wereld niet nabootsen. Onze Talenten verrichten ‘gewoon’ het échte werk, bij welke afdeling ze ook zitten: metaalbewerking, houtbewerking, groenvoorziening. Dat betekent dat het werk dat zij doen moet renderen of opbrengen. Dat geldt ook voor onze horecatak Talentino, waar Talenten werken onder leiding van echte professionals zoals koks, die naast hun vakinhoudelijke talent ook het talent hebben om mensen te ondersteunen.”

Geruchten

De koks van Talentino leveren goed werk. Behalve speltbroodjes staan er in HalR met regelmaat heerlijk belegde maandbroodjes op de menukaart met bijvoorbeeld - ’t is niet om je lekker te maken - gedroogde tomaatjes, spek en ui. Daarnaast worden er tussen HalR en Talentino plannen gesmeed om tot een exclusief MTB-broodje te komen. Dan is er nog de geruchtenmachine: die verhaalt van heerlijk verse kerstbroden tijdens de feestmaand, voor de medewerkers van MTB, uit de bakkerij van Talentino. Maar ja, geruchten…

   

Meer weten of gebruik maken van de lunchservice? Klik hier